Vad är skillnaden och vad gör en bra kaffe?

Bra bönor gör en bra kaffe

Det viktigaste när man gör en särdeles bra kaffe är bönorna. Högkvalitativa bönor som inte är sönder rostad. Vi köper våra bönor  (både bryggmalet & espresso) från Johan & Nyström. Dom erbjuder hög kvalité och det nästan viktigaste – de har en bra relation med kaffeodlarna. Dom skriver själva på sin hemsida;

Johan & Nyström är byggt på samarbeten med kaffeodlare som delar vår passion till produkterna, och som odlar kaffe med full respekt och i harmoni med miljön och omgivningen. Vi kallar det Direct Trade men skulle egentligen kunna kalla det för sunt förnuft. Ett ärligare sätt att köpa kaffe där vi försäkrar oss om att bonden får betalt efter ansträngning och kvalitet. Utan mellanhänder. Det kräver många resor och besök på gårdarna, men det gör att vi kan utveckla långsiktiga relationer och samarbeten där inget lämnas åt slumpen.

Cappuccino eller caffe latte?

Det råder stor förvirring gällande cappuccino och caffe latte. Så vad är vad och vad är skillnaden? Egentligen är det ganska enkelt. En cappuccino innehåller lika delar espresso och ångad mjölk medan caffe latte består av 1/4 esspresso och 3/4 ångad mjölk. Så storlek avgörs alltså av mängden espresso om man ska vara petig. Det är dock långt ifrån alla som håller sig till  proportionerna. Ibland serveras en stor hink överhettad mjölk med en skvätt bränt kaffe som en cappuccino. Se till att välja med omsorg var du dricker din kaffe så brukar det inte vara något problem.

 

kaffe

Så inmundiga nu er svarta dryck med andakt och tillförsikt. Fridens!

Ps. Om ni har vägarna förbi Funäsdalen så kom förbi på en välsmakande kaffe! Här kan ni läsa lite mer om oss och hur man hittar till oss! Det finns även fina bönor från Johan & Nyström på hyllorna för den som vill köpa med sig hem.