Egenrostat kaffe

Bagerirostat kaffe

– allt för att få en så bra och unik produkt som möjligt

ALLT KAFFE NI DRICKER HOS OSS HAR VI ROSTAT SJÄLVA I BAGERIET.

Hösten 2018 började vi rosta kaffe i bageriet. Vi letade mycket efter bra bönor och provade oss fram bland olika varianter. Efter mycket sökande hittade ett företag i Etiopien som odlade bönor som vi ville ha. Vi kontaktade dem på Facebook och fick genom dem kontakt med Per Nordby som importerar råkaffe till Sverige. Detta resulterade bland annat i vårat bryggkaffe!

Om man vill så kan man köpa med sig en påse hem. Vi packar påsar med hela bönor men om man skulle vilja ha bryggmalet så är det bara säga till så fixar vi såklart det!

Gigesa (närkafferosteri - etikett maste stad), Danbi Uddo, Shakiso (distrikt), Guji (zon),
Oromia (region), Ethiopia, 477 km från Addis Adaba
Altitude (masl): 1800-1950
Variety: local/indigenous Guji varieties
Harvest period: Early-November to mid-January
Export period: Early-February to late-July
Jord: medium drainage, fertile
Processing Information
Typ: washed (tvättad)
Torktid: 10-12 dagar
Fermentering: 12 timmar blötläggning, 36-48 timmar fermentering
Process efter skörd: Hela bär sorteras vid ankomst, unripe cherries sorted at reception, remaining cherries floated. Cherries
pulped by a 3-disc Agade pulper. Pulped coffee is soaked for 12 hours, washed, then undergoes
36-48 hours of fermentation, which removes the mucilage. Parchment dries for 10-12 days on raised beds and under net shade.